Mesélő kertésznaptár rajzpályázat

Az ELTE Füvészkert, a Füvészkertért Alapítvány és a Szamóca Kiskertész Tanoda rajzpályázatot hirdet óvodai csoportoknak,  és 3-10 éves gyerekeknek.

Egy év eseményei a kertben/ mesélő kertésznaptár témához kapcsolódóan várjuk az alkotásokat, használjatok minél érdekesebb, innovatívabb technikát.

Válasszatok egy hónapot, és rajzoljátok le, hogy az adott hónapban mit tudtok kertészkedni, hogyan néz ki a kertetek/teraszotok/balkonládátok vagy akár a szobanövényetek. Előnyt élveznek azok az alkotások, melyek egyértelműen társíthatóak valamely hónaphoz, ezáltal felhasználhatóak az adott hónap táblájának tervezéséhez. Segítséget az adott hónap kerti munkáinak meghatározásához itt találtok: 3+1 kiskertész feladat minden hónapra

A 12 hónaphoz kapcsolható 12 legjobb alkotás a FűFa tankertben kihelyezésre kerülő információs táblákon fog szerepelni, az alkotó nevét is feltüntetve. (ovis csoportok esetében a csoport nevét).

A pályázat célja:

Az ELTE Füvészkertben a FűFa Tankertben zajlanak a gyerekfoglalkozások. Az itt zajló programok (a  Füvészkert saját, és a Szamóca Kiskertész Tanoda foglalkozásai) célközönségének többsége a legkisebb korosztály, vagyis az ovis, írni-olvasni még nem tudó gyermek. A tankertben kihelyezett információs táblák egy kertésznaptár szemelvényei, a legfontosabb kerti feladatokkal, érdekességekkel, havi bontásban. Ezt a kertésznaptárt szeretnénk a legkisebbek számára is érthetővé, színessé tenni, a legkisebbek által készített rajzokkal.

Elbírálás, díjazás:  A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el.

Díjak:

Gyakorlati kertészkedős foglalkozás egy óvodás csoport részére a FűFa Tankertben, az ELTE Füvészkertben. (A pályázat nem tartalmazza a helyszínre utazás költségeit.)

Szamóca Kiskertész Tanoda 3 alkalmas bérlet a szombati foglalkozásokra, 3-10 éves egyéni jelentkezőknek.

Ajándék a Füvészkertért Alapítványtól

 

Pályázati feltételek:

A pályázók köre: a pályázaton indulhat bármely óvodás csoport vagy 3-10 éves gyermek.

A jelentkezés feltételei: A pályázó elfogadja a pályázati kiírásban részletezett feltételeket, és a nyertesek kiválasztásának módját.

A pályázó a pályázati anyag benyújtásával hozzájárul, hogy a pályázati anyagot (alkotásokat: rajzokat, képeket) a kiíró felhasználja a Fűfa Tankertben kihelyezésre kerülő információs táblák elkészítéséhez, és a program népszerűsítéséhez, kommunikációjához.

Egyéni jelentkezők esetében kérjük a hozzájáruló nyilatkozatot kitölteni, és a pályázati anyaggal együtt beküldeni.

 

A pályázati anyag tartalma:

1 db A4-es rajz bármely technikával.

Kérjük tüntessék fel a pályázó nevét, életkorát és a törvényes képviselő e-mail címét, ahol értesíteni tudjuk. Ovis csoportok esetében az óvoda és a csoport nevét, és egy kapcsolattartó e-mail címét.

A pályázatok beküldési módja, ideje:

 

Elektronikus formában: fuveszkertbudapest@gmail.com

Vagy postán: ELTE Füvészkert, 1083 Budapest, Illés u. 25 A borítékra írják rá, hogy: Mesélő kertésznaptár rajzpályázat

 

Beküldési határidő: 2020. április 1.

Eredményhirdetés: 2020. április 30.

További részletek: www.fuveszkert.org, www.gyerekkertesz.hu